Fantastyczne serniczki, które idealnie sprawdzają się na przyjęciu. Malutkie kwadraciki,niesamowicie lekkie i do tego skąpane w czekoladzie. Czyż można chcieć coś więcej?
Mini serniczki koktajlowe skąpane w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto na spód
1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
2. Zagnieść ciasto.
3. Wyłożyć równomiernie na spód blaszki do pieczenia.
2.Masa serowa
1. Wszystkie składniki (oprócz mleka) miksujemy dokładnie robotem, około 5minut.
2. Na koniec wlać mleko i raz jeszcze dokładnie zmiksować.
3. Masę serową wylać na spód ciasta.
3.Sernik
1. Piecz 45minut w temperaturze 175°C (347°F). Po tym czasie wyłącz piekarnik, i pozostaw w nim sernik do całkowitego wystygnięcia. Dzięki temu nasz sernik nie popęka.
4.Wierzch czekoladowy
1. Rozpuść czekoladę mleczną w kąpieli wodnej.
2. Pokrój sernik na kwadraciki o wielkości 3x3cm.
3. Zanurz każdy kwadracik w płynnej czekoladzie. Odłóż, aby czekolada stężała.
4. Rozpuść białą czekoladę i z pomocą łyżeczki zrób worki. Możesz też przełożyć czekoladę do rękawa cukierniczego.
Komentarze