Mini serniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasteczka kruszymy, masło roztapiamy i zalewamy nim ciastka. Wkładamy do foremek na muffinki i podpiekamy ok 10 minut w 180*C
2.Ser mielimy w blenderze, dodajemy jajka, cukier, mąkę ziemniaczaną, rozkruszoną czekoladę i sok z cytryny. Śmietankę ubijamy i stopniowo dodajemy do masy serowej.
3.Foremki na muffinki wypełniamy masą serową i pieczemy ok 40 minut w 130*C. Gotowe babeczki wkładamy do lodówki (najlepiej jest zostawić je na noc, ale jak ktoś jest łasuchem to śmiało może je wyciągnąć wcześniej:) )
4.Masło roztapiamy. Białko ubijamy z odrobiną soli, dodajemy cukier, żółtko i kakao. Dobrze mieszamy. Na koniec stopniowo wlewamy gorące masło. Gotową polewą polewamy babeczki. Śmietankę ubijamy i dekorujemy nią bebeczki. Wierz dekorujemy wg. uznania :)
Porady
zamiast herbatników można użyć kruchego ciasta. Herbatniki można również wymieszać z nutellą.
Komentarze