Mini pizze na francuskim cieście, dwie wersje

5 (142 ocen)

Szybkie i smaczne mini pizze. Posmakują każdemu :)

Składniki:

  • 1 płat gotowego ciasta francuskiego

    Włoska:

    ok. 20 plasterków salami
    3 pomidory
    Kilka listków świeżej bazylii
    100g sera
    pieprz, sól

    Wiejska:

    2 ogórki kiszone
    1 średnia kiełbasa
    100g sera
    pieprz, sól
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mini pizze na francuskim cieście, dwie wersje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wykrawać kółka o średnicy ok. 5cm.
  • 2. Pomidory pokroić w kostkę, dodać posiekaną bazylię, sól i pieprz.
  • 3. Ser zetrzeć na tarce. Kiełbasę i ogórki pokroić w plasterki.
  • 4. Na cieście układać przygotowane składniki.
  • 5. Posypać serem, a na wierz układać pozostałe kawałki ciasta.
  • 6. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok. 20min.

Porady

Pizze smakują dobrze na ciepło i również na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować