CIASTO:
pół kostki drożdży
szklanka mleka
szklanka wody
szczypta soli
szczypta cukru
łyżka ziół
mąka
olej
SKŁADNIKI: (według uznania)
szynka
ser żółty
cebula
majonez
czosnek granulowany
Sposób przygotowania przepisu:
Mini pizze
1.
W ciepłej wodzie z dodatkiem cukru rozpuścić drożdże. Dodać następnie sól, mleko i zioła. Stopniowo dodawać mąkę cały czas wyrabiając ciasto ręką, aż do uzyskania elastycznej ciągnącej się masy niekoniecznie odchodzącej od rąk.
2.
Następnie ręce zwilżyć olejem i posmarować nim ciasto, aby się nie kleiło.
3.
Ciasto rwać na małe porcje i podsypując mąką wałkować na cienkie placki,
4.
Placki pieczemy same na kracie wyłożonej papierem do pieczenia przez 5 minut w 260 stopniach aż trochę sie uniosą.
5.
Następnie wyjmujemy je, smarujemy majonezem, posypujemy czosnkiem granulowanym, kładziemy starty ser i pozostałe składniki. Pieczemy 10 minut w 220 stopniach.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze