Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach

  • wyświetlono: 767 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Lekkie danie z sezonowych składników

anecia04
  • 15min

Składniki

Składniki:
500 g makaronu mini penne rigate tricolore Barilla
400 g żółtej fasoli szparagowej
1 duża cukinia
4 ząbki czosnku
3 łyżki suszonej bazylii
2 łyżeczki suszonego cząbru
3 szczypty ostrej papryki, w proszku
sól, pieprz do smaku
4 łyżki oliwy

Sposób przygotowania przepisu:

Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach

  • 1. Z fasolki szparagowej usuwamy "ogonki", kroimy na pół, przekładamy do garnka, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Gotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • 2. Ugotowany makaron i fasolkę odcedzamy. Na oliwie obsmażamy plasterki czosnku z cukinią pokrojoną w cienkie paski, dodajemy makaron i fasolkę szparagową, suszoną bazylię, cząber, ostrą paprykę i doprawiamy do smaku, delikatnie mieszamy, po 3 minutach gasimy płomień.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmakaronzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiataCukiniapastafasolka szparagowapenneczsonek

Komentarze

Podobne przepisy

Penne z pieczarkami, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami

Dodane przez: Kuchnia Marty

Penne z pieczarkami, fasolką szparagową i...

Dziś zapraszam na szybkie i bardzo...

Zielona fasolka szparagowa z szynką i żółtym serem

Dodane przez: MonaLiza

Zielona fasolka szparagowa z szynką i żółtym...

Używając zielonej fasolki tworzymy...

image-0ap0xwc

Dodane przez: xamelka1

Zapiekana fasolka szparagowa z boczkiem i...

Przepis wart polecenia.Fasolka...

Penne z kurczakiem, cukinią i natką pietruszki

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Penne z kurczakiem, cukinią i natką pietruszki

Prosty i szybki sposób na wspaniały...

image-1k3iquh

Dodane przez: natalia2004

Kurczak w sosie śmietanowym z pieczarkami...

Pyszne, delikatne w smaku danie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE