Mini pavlova

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pavlova... kto nie zna tego cudownego deseru, niech żałuje i szybko bierze się do roboty :) Przepyszne połączenie bezy (na zewnątrz chrupiąca, wewnątrz delikatna pianka), śmietany i owoców.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki (na 4 porcje):
    - 4 białka
    - szczypta soli
    - 200g cukru pudru
    - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
    - 2 łyżeczki soku z cytryny
    - 250ml śmietany 30% + cukier puder do smaku
    - owoce - np. granat, truskawki, maliny, brzoskwinie itp.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza Pavlova

Mini pavlova - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić ze szczyptą soli. Powoli dodawać cukier puder, cały czas ubijając mikserem. Delikatnie wmieszać sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną.
  • 2. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Gotową masę wyłożyć na papier, starając się aby kształtem przypominała koła.
  • 3. Włożyć blachę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i natychmiast zmniejszyć temperaturę do 150 stopni. Piec 30 min. Wyłączyć piekarnik i nie otwierać go przez kolejne 30 min. Po tym czasie wyjąć bezy i ostudzić.
  • 4. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Wyłożyć na bezy i udekorować owocami. Smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować