Mini pavlova

0 (0 ocen)

  • Łatwy

udanych próbach z pavlova zrobiłam wersje mini... efekt przerósł nawet mnie i gości też :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - białka: 6 sztuk
    - cukier: 300 gramów
    - mąka kartoflana: 1 łyżeczka
    - ocet winny: 1 łyżeczka
    - owoce sezonowe: 200 gramów
    - śmietana 36%: 500 gramów
    - fix do bitej śmietany: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mini pavlova - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 6 białek ubić na sztywno - pod koniec dodawac po łyżce 300g miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kartoflanej i łyżeczkę białego vinegraite (ocet winny).
    .
  • 2. Na papierze do pieczenia na blasze łyzka wyłozyć male kopki masy. Wstawić do pieca 180st i po 5 min przykręcić tempetarurę do 150st. Piec ok 40min. Studzić w uchylonym piekarniku
  • 3. Każda mini beze na talerz, na to ubita śmietna z fixem bez cukru, polałam wszystko sosem owocowym. Sos to zmiksowane owoce: truskawki, maliny i jagody plus 2 łyzeczki cukru. dekoracja to te same owoce. Mi z tej porcji wyszło 15 stuk
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować