Mini Paschy Wielkanocne

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Mini Paschy Wielkanocne wykonane w silikonowej formie do muffinek. Idealne na Święta Wielkanocne.

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - margaryna: 50 gramów
    - Ser biały: 250 gramów
    - żółtka: 2 sztuki
    - cukier: 0.25 szklanki
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - Żelatyna: 0.5 łyżki
    - ananas kolorowy: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Mini paschy wielkanocne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Dodać miękką margarynę i ciągle miksując dodawać po łyżce sera. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki ugotowanej zimnej wody. Gdy napęcznieje dodać ponownie 1/4 szklanki gorącej wody i energicznie wymieszać, aż się rozpuści. Dodać do żelatyny łyżkę masy serowej i wymieszać, a następnie wlać do masy serowej i miksować ok 3 min. Po tym czasie rozlać - ja użyłam silikonowej formy do muffinek. Wsypać na dno formy ananasa zalać do połowy masą serową i ponownie wsypać ananas i zalać masą. Wstawić na ok 12h. do lodówki. Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować