Mini pączki w czekoladzie

0 (0 ocen)

Chciałam zrobić pączusie z nadzieniem czekoladowym ale w trakcie stwierdziłam, że obtoczenie ich w czekoladzie będzie szybsze a równie smaczne :)

Składniki:


  • 350 g mąki pszennej
    200 g serka homogenizowanego waniliowego
    3 jajka
    łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki cukru
    2 łyżki soku z cytryny
    łyżka spirytusu lub wódki

    200 g czekolady gorzkiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki Ser

Mini pączki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.

    Wykładamy na podsypaną mąką stolnicę i zagniatamy na gładkie ciasto.

    Formujemy z niego niewielkie kuleczki które smażymy w rozgrzanym smalcu.

    Uważamy by nie był za gorący, żeby pączki się nie spaliły i w środku były dopieczone.

    Usmażone układamy na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi i odstawiamy do ostudzenia.

    Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.

    Obtaczamy w niej wystudzone pączki i odstawiamy na czas aż czekolada zastygnie.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tłusty czwartek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować