Mini makaroniki z kremem czekoladowym i posypką OREO

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Najlepsze ciasteczka - nic dodać nic ująć - trzeba spróbować!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MAKARONIKI :

    10 dag białka
    11 dag mielonych migdałów
    20 dag cukru pudru
    5 dag cukru kryształu

    MASA:

    12, 5 dag mascarpone
    5 dag czekolady mlecznej
    5 dag czekolady gorzkiej

    PONADTO:

    1 ciasteczko oreo
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mini makaroniki z kremem czekoladowym i posypką oreo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić dokładnie z cukrem kryształem.
  • 2. Migdały wymieszać z cukrem pudrem. Przesiać przez sitko.
  • 3. Ubitą pianę wymieszać z przesianymi migdałami.
  • 4. Mieszać do momentu, aż masa będzie swobodnie spadać z łyżki.
  • 5. Przygotowaną masę makaronikową przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką.
  • 6. Wyciskać małe makaroniki na matę teflonową, /prostopadle do maty/.
  • 7. Po nałożeniu odstawić na 30 min , do momentu, aż powstanie skorupka, posypać startym ciasteczkiem .
  • 8. Piec ok 35 min w 120 stopniach.
  • 9. Z maty ściągać dopiero po wystudzeniu.
  • 10. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • 11. Zmiksować z serkiem mascarpone.
  • 12. Masą przełożyć makaroniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować