Koszyczki z pastą jajeczną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Koszyczki to idealna propozycja na wielkanocny stół. Każdemu będą smakować. Efektownie się prezentują i wspaniale smakują.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki
    50 g margaryny
    1 żółtko
    szczypta soli
    szczypta proszku do pieczenia
    1/2 łyżki gęstej śmietany
    Pasta jajeczna:
    3 jajka
    1/2 pęczka rzodkiewki
    1/2 cebuli
    3 łyżeczki majonezu
    1/2 łyżeczki chrzanu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Koszyczki z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy na stolnicę, łączymy z margaryną. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy. W cieście wycinamy krążki, którymi wyklejamy małe foremki na babeczki. Pieczemy około 12 minut w temperaturze 170 stopni.
  • 2. Resztki ciasta znów zagniatamy. Z ciasta robimy 10 cm wałeczki, które formujemy w kształt litery C. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 170 stopni.
  • 3. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Rzodkiewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę drobno siekamy. Jajka łączymy z cebulą i rzodkiewką. Dodajemy majonez, chrzan oraz przyprawy. Mieszamy.
  • 4. Przygotowaną pastą wypełniamy wnętrza upieczonych babeczek.Wbijamy upieczone wałeczki, tak aby całość przypominała koszyczki,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować