Koszyczki z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiewamy na stolnicę, łączymy z margaryną. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy. W cieście wycinamy krążki, którymi wyklejamy małe foremki na babeczki. Pieczemy około 12 minut w temperaturze 170 stopni.
2.Resztki ciasta znów zagniatamy. Z ciasta robimy 10 cm wałeczki, które formujemy w kształt litery C. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 170 stopni.
3.Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Rzodkiewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę drobno siekamy. Jajka łączymy z cebulą i rzodkiewką. Dodajemy majonez, chrzan oraz przyprawy. Mieszamy.
4.Przygotowaną pastą wypełniamy wnętrza upieczonych babeczek.Wbijamy upieczone wałeczki, tak aby całość przypominała koszyczki,
Komentarze