Mini kanapki z pastą z awokado

4.48 (198 ocen)

  • Łatwy

Gdy zabawa trwa w najlepsze a goście w sombrerach chętnie sięgają po następną margeritę, pora zaserwować im małą kanapeczkę z pastą o bardzo wyraźnym i orzeźwiającym smaku.

  • Łatwy

Składniki:

  • PASTA::
    - awokado (dojrzałe, duże): 1 sztuka
    - ogórek zielony (mniejszy): 1 sztuka
    - oliwa: 1 łyżka
    - sok z cytryny (z połowy sztuki): 0.5 sztuki
    - natka pietruszki lub kolendry (drobno posiekana): 2 łyżki
    - sól, pieprz, chili (opcjonalnie, do smaku): 3 szczypty
    DODATKOWO::
    - oliwki czarne (opcjonalnie): 80 gramów
    - bagietka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.48 (198 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Mini kanapki z pastą z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestkę. Miąższ wydrążyć łyżką, przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem.
  • 2. Ogórka obrać ze skóry, zetrzeć na grubych oczkach, odcisnąć wodę i dodać do awokado.
  • 3. Dodać pozostałe składniki pasty - oliwę, sok z cytryny, drobno posiekaną natkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
  • 4. Bagietkę pokroić w ukośne kromeczki, oliwki w plasterki.
  • 5. Pastę z awokado nałożyć porcjami na kanapeczki, każdą udekorować plasterkami oliwek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować