mini kanapeczki z różą z wędzonego łososia i marynowanego imbiru

0 (0 ocen)

Kanapki dosłownie na jeden kęs ;)

Składniki:

  • 2 opakowania krojonego chleba pełnoziarnistego (każde opakowanie po 400g)

    składniki na pastę:
    200 g sera twarogowego
    200 g wędzonego łososia
    sok z cytryny do smaku
    mleko, ilość zależy od gęstości sera
    kilka płatków marynowanego imbiru
    szczypiorek
    pieprz czarny mielony

    dekoracja:
    szczypiorek
    kiełki buraka do posypania
    100 g łososia do przybrania
    marynowany różowy imbir

Mini kanapeczki z różą z wędzonego łososia i marynowanego imbiru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do misy malaksera wkładamy łososia, serek. Całość skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy mleko ja dodałam 3 łyżki. Dokładamy kilka płatków imbiru. Wszystko miksujemy na kremową masę. Jeśli serek jest zbyt gęsty dodajemy więcej mleka i ponownie miksujemy. Doprawiamy do smaku pieprzem. Do serka dodajemy drobno posiekany szczypiorek. Całość mieszamy.
  • przygotowani kanapek 2. Z kromek chleba odkrajmy skórki. Każdą kromkę kroimy na 6-8 kwadracików. Kanapki powinny być na jeden kęs. Każdą kromeczkę smarujemy przygotowaną pastą.
  • propozycja podania 3. Wierzch ozdabiamy wedle uznania. Ja ułożyłam różyczki z imbiru i łososia. Całość posypujemy kiełkami buraka, świetnie komponują się z łososiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy