Mini kanapeczki z pastą z brokuła i fety

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sama byłam zdziwiona jak dobra jest ta pasta! Jest ostra dzięki papryczce a jednoczenie delikatna,w sam raz na drugie śniadanie:) zapraszam

  • 30 min

Składniki:

  • 1 mały brokuł
    70 g fety
    5 rzodkiewek
    2 ogórki konserwowe ( średnie)
    1 ostra papryczka czerwona
    1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
    sól do smaku
    1,5 łyżki majonezu

    Dodatkowo:

    4 kromki chleba
    1 rzodkiewka
    4 plasterki ogórka zielonego
    2 łyżeczki kiełków lucerny ( lub innych)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Mini kanapeczki z pastą z brokuła i fety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł umyć osuszyć. Podzielić na różyczki i przełożyć do miski. Zalać wrzątkiem i blanszować około 4-5 minut. Następnie odcedzić i zostawić aby odciekły.
  • składniki pasty 2. Do blendera wrzucić pokruszoną fetę,ogórki konserwowe,sprawione rzodkiewki oraz umytą i pozbawioną nasion papryczkę. Zmiksować. Dodać brokuły i ponownie zmiksować na pastę. Przełożyć do miski i przemieszać. Dodać sól do smaku,pieprz oraz majonez i ponownie wymieszać. Odstawić na 30 minut do lodówki aby smaki dobrze się połączyły.
  • 3. Z chleba foremką do ciastek wykroić kwadraty ( lub inne kształt-wedle uznania:)). Ja wykroiłam 12 kwadratów na 4 mini kanapki. Rzodkiewkę pokroić na plastry. Każdą cząstkę chleba posmarować pastą brokułową.
  • 4. Układać warstwy:
    chleb z pastą
    ogórek lub rzodkiewka
    chleb z pastą
    ogórek lub rzodkiewka
    chleb z pastą
    ogórek lub rzodkiewka
    kiełki lucerny.
    Resztę pasty podać w ładnej miseczce. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Feta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować