MINI BATONIKI SEROWE Z KOKOSEM

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Batoniki z białego sera z dodatkiem kokosu, oblane gorzką czekoladą - dzieci małe i duże z pewnością je pokochają. Są kremowe i delikatne w smaku, rozpływają się w ustach.

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200-250 g sera białego półtłustego
    ok. 70 g miękkiego masła + 1 łyżka do polewy
    2 łyżki cukru pudru
    2 łyżki mleka w proszku
    100 g czekolady
    2-3 łyżki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Batony

Mini batoniki serowe z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzucamy rozdrobniony ser biały, dodajemy kawałki miękkiego masła i miksujemy blenderem na gładką masę. Następnie dodajemy cukier puder oraz mleko w proszku i miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy. Wszystkie czynności możemy wykonać także w rozdrabniaczu.
  • 2. Keksówkę o wymiarach około 24 cm x 15 cm wykładamy folią spożywczą i przenosimy do niej przygotowaną masę serową. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki na min. 2-3 godz., a najlepiej na całą noc. Po tym czasie, wyciągamy z keksówki za pomocą wystających kawałków foli spożywczej i tniemy na 8-10 kawałków.
  • 3. Czekoladę razem z masłem topimy w kąpieli wodnej. Kawałki pokrojonej masy serowej maczamy pojedynczo w rozpuszczonej czekoladzie i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki do momentu, aż czekolada zrobi się twarda. Przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować