Mini babeczki piernikowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Jest to prosty i łatwy przepis, który możecie dowolnie mieszać i zmieniać składniki. Przygotowując mini babeczki piernikowe kierowałam się głównie smakiem i aromatem.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
    150 g miodu
    150 g masła
    100 g cukru pudru
    30 ml wody
    30 ml soku z cytryny
    30 g przypraw do piernika
    20 g kakao
    10 g proszku do pieczenia
    2 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mini babeczki piernikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło ucieram z miodem. Dodaję po jednym jajku. Miksuję. Dodaje mąkę, przyprawy do piernika, proszek do pieczenia i kakao. Miksuję. Układam po dwie łyżki w formie na babeczki. Piekę około 15 minut w 180 stopniach. Studzę. Cukier puder, wodę i sok z cytryny mieszam. Polewam lukrem wystudzone babeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Przyprawa do piernika

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować