MINESTRONE Z BIAŁĄ KAPUSTĄ

4.5 (169 ocen)

  • 10 min

Zupa jak przystało na minestrone jest sycąca i bardzo aromatyczna.

  • 10 min

Składniki:

  • kilka listków bazylii i rozmarynu, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 4 obrane pomidory, 1 puszka pomidorów z puszki, 2 łyżki oliwy z oliwek, 120 ml czerwonego wina, 1,7 litra bulionu warzywnego, 1 puszka białej fasoli, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 marchewki, 2 ziemniaki, 2 łodygi selera, ½ główki małej białej kapusty, 50 g makaronu, skórka z parmezanu, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy Minestrone

Minestrone z białą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmaryn i bazylię posiekać. Cebulę, ziemniaki i marchew pokroić w kostkę. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać cebulę i czosnek i smażyć przez 3 minuty. Dodać obrane pomidory i posiekana zioła. Smażyć całość jeszcze przez 2 minuty, wlać wino i dusić jeszcze chwilę. Następnie przełożyć całość do garnka, podlać bulionem, dodać pomidory z puszki, skórkę z parmezanu i zagotować. Dodać seler, marchew, ziemniaki i gotować przez 15 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, kapustę oraz makaron i gotować, aż makaron i kapusta zmiękną. Dodać osączoną fasolę z puszki. Wyjąć i wyrzucić skórkę z parmezanu. Przyprawić zupę do smaku sola i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować