Minestrone z białą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozmaryn i bazylię posiekać. Cebulę, ziemniaki i marchew pokroić w kostkę. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać cebulę i czosnek i smażyć przez 3 minuty. Dodać obrane pomidory i posiekana zioła. Smażyć całość jeszcze przez 2 minuty, wlać wino i dusić jeszcze chwilę. Następnie przełożyć całość do garnka, podlać bulionem, dodać pomidory z puszki, skórkę z parmezanu i zagotować. Dodać seler, marchew, ziemniaki i gotować przez 15 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, kapustę oraz makaron i gotować, aż makaron i kapusta zmiękną. Dodać osączoną fasolę z puszki. Wyjąć i wyrzucić skórkę z parmezanu. Przyprawić zupę do smaku sola i pieprzem.
Komentarze