"mimoza"-wiosenne ciasto wloskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie skladniki na poncz mieszamy i odstawiamy.
2.Ubijamy smietane na sztywno,potem powoli dodajemy cukier puder,i na koniec po lyzce serek mascarpone,miksujemy na gladki i sztywny krem ,na koniec dodajemy skorke z cytryny.
3.Gotowy biszkopt rozdzielamy.
4.Pierwszy krazek kroimy na dlugie paski i wypelniamy nim brzeg szklanej miski,potem polewamy ponczem.
5.Na dno miski idzie pierwsza porcja kremu.
6.Drugi plat ciasta kroimy podobnie na paski i ukladamy je na kremie,polewamy ponczem.
7.Teraz znowu krem i paski biszkoptu ,ktore stanowia podstawe tortu.
8.Miske wstawiamy do lodowki na conajmniej 1 godz.
9.Przygotowant talerz plaski kladziemy na miseczke z ciastem ,odwracamy i mamy kule ciasta .
10.Pokrywamy ja pozostalym kremem.
11.Trzeci plat ciasta natomiast kroimy na male kwadraciki i pojedynczo przykladamy do kremu.
12.Dekorujemy ciasto reszta pozostalego kremu i ponownie schladzamy je do polaczenia skladnikow.
Smacznego!
Komentarze