Miłosne czekoladki z dulce de leche - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do przygotowania czekoladek potrzebować będziemy foremkę silikonową do czekoladek i pędzelek.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przy pomocy pędzelka malujemy ścianki foremeczek czekoladą tworząc jej pierwszą warstwę. Wkładamy do zamrażarki na 15 minut.
2.Po schłodzeniu się pierwszej warstwy w taki sam sposób tworzymy drugą. Musimy się starać aby była troszkę grubsza od poprzedniej oraz obowiązkowo grubsza na dnie. Ponownie wkładamy na chwilkę do zamrażarki.
3.Kiedy boki czekoladek mamy gotowe możemy nakładać nadzienie. Małą łyżeczką nabieramy masę dulce de leche i nakładamy do foremek. Całość przykrywamy pozostałą czekoladą. W miarę możliwości wyrównujemy aby spód był wygładzony. Wkładamy ponownie do zamrażalnika. Kiedy zastygnie delikatnie wyciągamy czekoladki z foremek wyciskając od spodu.
Komentarze