Milky-wayowe muffinki

5 (174 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam piec , te muffinki urzekły moich rodzinnych degustatorów.

  • 60 min

Składniki:

  • MUFFINKI:

    > Składniki suche:
    200 g cukru
    200 g mąki ( przesianej)
    30 g przesianego kakao
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    1/4 łyżeczki soli

    >Składniki płynne:
    250 ml wody
    80 ml oleju słonecznikowego
    1 łyżeczka białego octu winnego

    MASA:

    1/4 szklanki mleka
    1/4 szklanki cukru
    1/2 kostki masła
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 szklanka mleka granulowanego w proszku
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Milky-wayowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni . Formę wyłożyć papilotkami
  • 2. W jednym naczyniu połączyć składniki suche. W drugim trzepaczką płynne. Następnie wlać płynne do suchych. Wymieszać szpatułką lub drewnianą łyżką ( nigdy nie mikserem) do połączenia składników
  • 3. Ciasto rozlać równo do ok3/4 wysokości papilotki.Piec 25-30 min. Wystudzić
  • 4. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym .Ostudzić. Masło utrzeć .Dodać ostudzone mleko , zmiksować i dodać mleko w proszku. Udekorować babeczki wedle uznania
    Smacznego :)

Porady

Jeśli masło z mlekiem się zważy wystarczy podgrzać wszystko , wystudzić i dopiero wtedy dodać mleko granulowane.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować