Milky way z brzoskiwniowo-malinowym akcentem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dzień wcześniej przygotowujemy galaretkę malinową według przepisu na opakowaniu, wlewamy ją na spód pucharków i pozostawiamy do schłodzenia.
2.Dzień wcześniej przygotowujemy również bazę kremową. Batony kroimy na bardzo drobne kawałki. Do rondelka wlewamy śmietanę 30% i pokrojone kawałki batonów.
3.W kąpieli wodnej rozpuszczamy batony w śmietanie. Odkładamy do schłodzenia. Kiedy ostygnie wkładamy na noc do lodówki.
4.Następnego dnia przygotowujemy galaretkę brzoskwiniową według przepisu na opakowaniu. Pozostawiamy do wystudzenia.
5.Następnie odsączamy brzoskwinie z puszki i je blendujemy. Wlewamy do nich chłodną płynną galaretkę i mieszamy.
6.Z lodówki wyjmujemy dzień wcześniej przygotowaną bazę kremową. Dodajemy śmietan-fixy i miksujemy na wysokich obrotach.
7.Wszystkie nasze komponenty są już gotowe i przyszła pora na układanie ich do pucharków :)
8.Do pucharków z malinową galaretką nakładamy warstwę kremu, na nią nakładamy warstwę brzoskwiniową i na koniec jeszcze na środku nakładamy łyżkę kremu (opcjonalnie możemy ją posypać startą czekoladą). Gotowe :D
Komentarze