Milky Way domowej roboty

4.5 (191 ocen)

  • 60 min

Biszkopt czekoladowy i delikatny krem.

  • 60 min

Składniki:

  • 1.Ciasto na biszkopt :
    6 jaj
    1 szkl. cukru
    1 szkl. mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2-3 łyżki kakao

    2.Masa mleczna:
    1/2 szkl. mleka
    3/4 szkl. cukru
    25 dag margaryny
    2 opakowania cukru waniliowego
    2 szkl. mleka w proszku

    3.Polewa:
    15 dag czekolady
    4 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Milky way domowej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto gotowe do konsumowania 1. Ubić jajka z cukrem następnie dodać mąkę , proszek do pieczenia i kakao . Delikatnie wymieszać . Ciasto wlać do wysmarowanej formy tłuszczem . Piec z 25 minut w temperaturze 170°C stopni . Biszkopt ostudzić i podzielić na dwie części .
  • 2. Zagotować mleko z cukrem i cukrem waniliowym . Ostudzić ! . Miękką margarynę utrzeć na puszysta masę dalej ucierając dodać ostudzone mleko z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać 2 szklanki mleka w proszku . Biszkopt przełożyć masą.
  • 3. Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta.

Porady

Ciasto najlepiej schłodzić w lodówce !

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować