1.Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Miksując stopniowo dodajemy żółtka i cukier . Dodajemy kakao oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 36x24 wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 C. Studzimy i kroimy na pół.
2.Mleko zagotowujemy z oba cukrami, aż do całkowitego rozpuszczenia się składników i studzimy. Margarynę miksujemy na gładki puch i stopniowo dodajemy po łyżce przestudzonego mleka z cukrem na zmianę z częścią mleka w proszku.Masą mleczną przekładamy biszkopt.
3.Polewa: Margarynę rozpuszczamy dodajemy cukier, gotujemy i dodajemy mleko i kakao,. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto polewamy ciepłą polewą czekoladową.
Komentarze