Milky Way

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto cieszy każde podniebienie. Bardzo szybko znika ze stołu.

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:5 jajek, 1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru pudru, łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 pełne łyżki oleju
    Masa: 1/2 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 20 dag margaryny, 2 szklanki mleka w proszku
    Polewa: tabliczka mlecznej czekolady

Milky way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno dodając stopniowo cukier a następnie żółtka. Gdy wszystko się połączy wlewamy olej oraz dodajemy kakao -ciągle miksując. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i powoli łączymy z ubitą masą delikatnie mieszając. Blachę 25x30 cm- smarujemy i wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i pieczemy ok 25 minut. Po wystygnięciu dzielimy na dwie części.
  • 2. Masa: Mleko gotujemy z cukrem. Odstawiamy do wystygnięcia. Margarynę ubijamy mikserem, powoli wlewając ostudzone mleko. Następnie dodajemy mleko w proszku. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Przekładamy biszkopt.
  • 3. Polewa: Tabliczkę czekolady rozpuszczamy w rondelku dodając kilka łyżeczek wody. Polewamy ciasto. Smacznego!

Porady

Gdy masa jest zbyt rzadka dodajemy więcej mleka w proszku.

Komentarze

Podobne przepisy