1.Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno dodając stopniowo cukier a następnie żółtka. Gdy wszystko się połączy wlewamy olej oraz dodajemy kakao -ciągle miksując. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i powoli łączymy z ubitą masą delikatnie mieszając. Blachę 25x30 cm- smarujemy i wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i pieczemy ok 25 minut. Po wystygnięciu dzielimy na dwie części.
2.Masa: Mleko gotujemy z cukrem. Odstawiamy do wystygnięcia. Margarynę ubijamy mikserem, powoli wlewając ostudzone mleko. Następnie dodajemy mleko w proszku. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Przekładamy biszkopt.
3.Polewa: Tabliczkę czekolady rozpuszczamy w rondelku dodając kilka łyżeczek wody. Polewamy ciasto. Smacznego!
Porady
Gdy masa jest zbyt rzadka dodajemy więcej mleka w proszku.
Komentarze