BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,POD KONIEC UBIJANIA DODAJEMY CUKIER.NASTĘPNIE DELIKATNIE WMIESZAĆ ŻÓŁTKA I POŁĄCZONE ZE SOBĄ POZOSTAŁE SYPKIE SKŁADNIKI.DELIKATNIE ŁĄCZYMY WSZYSTKO SZPATUŁKĄ I WYLEWAMY NA WYŁOŻONĄ OD SPODU PAPIEREM DO PIECZENIA BLACHĘ,PIECZEMY W 180 ST PRZEZ 30-40min (DO SUCHEGO PATYCZKA)
OSTUDZONY BISZKOPT PRZECINAMY NA 2 CZĘŚCI.
KREM:
MLEKO PODGRZEWAMY I ROZPUSZCZAMY W NIM CUKRY.STUDZIMY
MIĘKKIE MASŁO UCIERAMY I STOPNIOWO DOLEWAMY MLEKO WCIĄŻ MIKSUJĄC,DOSYPUJEMY MLEKO W PROSZKU I DOKŁADNIE ŁĄCZYMY W JEDNOLITĄ MASĘ.
WYLEWAMY KREM NA POŁOWĘ BISZKOPTU I NAKRYWAMY DRUGĄ POŁOWĄ.
W MISCE NAD PARĄ ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ Z MASŁEM I POLEWAMY NIĄ BISZKOPT.WSTAWIAMY DO LODÓWKI.
Porady
PRZED PODANIEM, WYJĄĆ CHWILĘ WCZEŚNIEJ Z LODÓWKI, BY KREM TROSZKĘ ZMIĘKŁ.
Komentarze