Milky Way

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Efektownie wyglądające a przy tym pyszne ;)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA BISZKOPT:

    - 6 JAJ
    - 1 szkl. CUKRU
    - 1 szkl. MĄKI PSZENNEJ
    - 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZ
    - 2 ŁYŻKI KAKAO

    SKŁADNIKI NA KREM:

    - 1/2 szkl. MLEKA
    - 3/4 szkl.CUKRU
    - 1 OPAK CUKRU WANILIOWEGO
    - 30 dkg MASŁA

    - 2szkl. MLEKA W PROSZKU

    POLEWA:

    - 100g MLECZNEJ CZEKOLADY
    - 80g MASŁA

Milky way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:

    BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,POD KONIEC UBIJANIA DODAJEMY CUKIER.NASTĘPNIE DELIKATNIE WMIESZAĆ ŻÓŁTKA I POŁĄCZONE ZE SOBĄ POZOSTAŁE SYPKIE SKŁADNIKI.DELIKATNIE ŁĄCZYMY WSZYSTKO SZPATUŁKĄ I WYLEWAMY NA WYŁOŻONĄ OD SPODU PAPIEREM DO PIECZENIA BLACHĘ,PIECZEMY W 180 ST PRZEZ 30-40min (DO SUCHEGO PATYCZKA)
    OSTUDZONY BISZKOPT PRZECINAMY NA 2 CZĘŚCI.

    KREM:

    MLEKO PODGRZEWAMY I ROZPUSZCZAMY W NIM CUKRY.STUDZIMY
    MIĘKKIE MASŁO UCIERAMY I STOPNIOWO DOLEWAMY MLEKO WCIĄŻ MIKSUJĄC,DOSYPUJEMY MLEKO W PROSZKU I DOKŁADNIE ŁĄCZYMY W JEDNOLITĄ MASĘ.

    WYLEWAMY KREM NA POŁOWĘ BISZKOPTU I NAKRYWAMY DRUGĄ POŁOWĄ.

    W MISCE NAD PARĄ ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ Z MASŁEM I POLEWAMY NIĄ BISZKOPT.WSTAWIAMY DO LODÓWKI.

Porady

PRZED PODANIEM, WYJĄĆ CHWILĘ WCZEŚNIEJ Z LODÓWKI, BY KREM TROSZKĘ ZMIĘKŁ.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

3.55 (587 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

piernik milky way