Miks serów które lubimy jak gouda w plastrach ,lazur ,brie,camembert ,itp......winogrono ciemne jedna niewielka kiść, rodzynki, śliwki kalifornijskie, morele,sałata karbowana zielona,natka pietruszki,wykałaczki małe, por,trawa żubrowa.
Miks serowy z bakaliami i winogronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kroimy brie i camemberta w cząstki,zwijamy sery w plastrach, lazur kroimy w większą kostkę robimy z niego małe koreczki z bakaliami (jeśli bakalie są za duże kroimy je na mniejsze cząstki i nabijamy na wykałaczki razem z serem umieszczamy te koreczki w kieliszku do martini .Wszystko przybieramy wedle własnej fantazji jak widać na zdjęciu. Smacznego i miłej zabawy w dekorowaniu.
Można do dania dodać żurawiny w małym kieliszku 50-siątce.
Komentarze