Miks sałat z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jest to propozycja kolacji dla dwojga. Polecam w towarzystwie białego wina.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g miksu sałat z rukolą
    200g krewetek białych, średnich
    2 ząbki czosnku
    2 jaja
    mąka
    bułka tarta
    olej do smażenia
    sos słodki chilli

Miks sałat z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki oczyścić, przepłukać pod bieżącą wodą. Jajka roztrzepać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  • 2. W głębokiej patelni rozgrzać olej. Krewetki panierować najpierw w mące, potem w jajku i na koniec w bułce tartej. Smażyć do zrumienienia. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym.
  • 3. Na talerzach rozsypać miks sałat, następnie ułożyć usmażone krewetki. Całość wedle uznania skropić sosem słodkim chilli. Podawać od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy