Miks liści z kurczakiem i warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Do sałatki można użyć gotowej mieszanki liści dostępnych w sklepie, ale jeśli macie swoje to jest jesczcze lepiej. Ja w tym roku "uprawiałam " na balkonie szpinak,sałate i dwa rodzaje jarmużu.

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • miks liści: u mnie sałata młoda, szpinak baby i młody fioletowy jarmuż
    1 nieduża pierś z kurczaka
    1,5 łyżki oleju
    1 łyżeczka przyprawy do gyrosa
    1 mała czerwona papryka
    1 ogórek konserwowy
    1/2 cebuli czerwonej
    10 cm pora
    mała puszka groszku konserowego
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki ketchupu pikantnego
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Miks liści z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. W małej miseczce wymieszać olej z przyprawa do gyrosa, dodać mięso i odłożyć na pół godziny. Po tym czasie usmażyć na suchej patelni, przełożyć na ręcznik papierowy do ostygnięcia.
  • 2. Do miski przełożyć liście. Dodać posiekaną cebulę i pora. Paprykę pozbawić pestek i pokroić, ogórka pokroić w niedużą kostkę, dodać do miski wraz z papryką.
  • 3. Groszek odcedzić i przełożyć do miski. Doprawić solą i pieprzem.
  • 4. Dodać kurczaka,oraz majonez i ketchup, wymieszać dokładnie. Odłożyć na około godzinę do lodówki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować