Sernik migdałowy na zimno

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny sernik migdałowy. Przygotowany z serka mascarpone i twarogowego z dodatkiem mielonych migdałów, brzoskwiń i owocowej galaretki. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g serka twarogowego
    125 g serka mascarpone
    4 łyżki cukru
    2 czubate łyżki kwaśnej śmietany
    100 g mielonych migdałów
    4 łyżki gorącej wody
    1 łyżka z czubkiem żelatyny
    1/2 czerwonej galaretki
    1 szkl gorącej wody
    2 połówki brzoskwiń z puszki
    6 podłużnych biszkoptów
    pojemnik
    folia spożywcza
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik migdałowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Żelatynę wsypujemy do gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy.
    Brzoskwinie wyjmujemy z zalewy i kroimy w plasterki, przekładamy na cedzak. Pojemnik wykładamy folią spożywczą i układamy biszkopty.
    Do miski przekładamy oba serki, cukier, kwaśną śmietanę i miksujemy do połączenia się składników. Wsypujemy mielone migdały i miksujemy. Dodajemy półpłynną żelatynę i mieszamy. Masę wykładamy na biszkopty i pojemnik wstawiamy do lodówki.
    Na stężoną masę przekładamy pokrojone brzoskwinie i wlewamy tężejącą galaretkę. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować