Migdałowo - herbatnikowe ciasto z serem

0 (0 ocen)

  • 20 min

dla 10 biesiadników

  • 20 min

Składniki:

  • Ciasto : 20 dkg mielonych migdałów, 20 dkg mielonych herbatników, 15 dkg masła

    Krem : 1 litr śmietany kremówki, 2 torebki cukru waniliowego, 2 łyżki żelatyny, 25 dkg trzykrotnie mielonego sera, aromat śmietankowy

Migdałowo - herbatnikowe ciasto z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszam razem migadały, herbatniki i masło. Tą masą wypełniam dno tortownicy i wstawiam ją do lodówki, by się schłodziła.
  • 2. Do garnka wkładam śmietanę kremówkę, dodaję cukier i całość podgrzewam, ale nie dopuszczam do zagotowania.
  • 3. Kiedy cukier się rozpuści, zdejmuję garnek z ognia i dodaję żelatynę. Całość dokładnie mieszam i zostawiam do ochłodzenia.
  • 4. Ostudzoną masę miksuję z serem i zapachem śmietankowym.
  • 5. Przygotowaną masę wykładam na spód migdałowo- herbatnikowy i wstawiam jeszcze raz do lodówki, by się ochłodziła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy