Ciasteczka migdałowo - czekoladowe z niespodzianką

0 (0 ocen)

  • 25 min

Chrupiąca skorupka na zewnątrz, w środku kruchutkie z migdałową niespodzianką.

  • 25 min

Składniki:

  • CIASTKA:

    4 białka
    szczypta soli
    10 dag gorzkiej czekolady
    20 dag cukru
    25 dag zmielonych migdałów bez skórki

    PONADTO:
    migdały bez skórki

Ciasteczka migdałowo - czekoladowe z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.
  • 2. Stopniowo dodawać po łyżce cukru, do otrzymania sztywnej masy.
  • 3. Czekoladę zetrzeć na tarce.
  • 4. Do ubitej piany dodać startą czekoladę i mielone migdały. Dokładnie wymieszać.
  • 5. Masę przełożyć do szprycy, wyciskać niewielkie ciasteczka.
  • 6. Na każdym ciasteczku ułożyć po migdałku.
  • 7. Piec ok 15 min w 180 stopniach.
  • 8. Upieczone ciasteczka wystudzić na blaszce i dopiero zdejmować.

Porady

Można dać połówki orzechów włoskich.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy