1.ciasto-żółtaka utrzeć z margaryną,cukrem i solą.Wlać mleko.Wsypać proszek do pieczenia oraz mąkę,połączyć.
Beza-białka ubić na sztywno z cukrem.
Bita śmietana-śmietanę ubić krótko mikserem,a następnie dodać usztywniacz wymieszany z cukrem.Ubijać jeszcze chwile(do uzyskania gęstej konsystencji).
Dwie takie same blaszki wyłożyć papierem do pieczenia.Ciasta przełożyć do foremek.Wyłożyć bitą śmietanę i posypać płatkami migdałowymi.Piec w 180st.ok.40min..Galaretki rozpuścić w 5 szklankach gorącej wody.Ostudzony płat ciasta obrócić do góry dnem(tak aby migdały były na spodzie).Wyłożyć owoce,zalać tężejącą galaretka.Posmarować bitą śmietana.Przykryć drugim płatem ciasta ale migdałami na wierzchu.
Komentarze