MIGDAŁOWIEC

4.5 (199 ocen)

  • 35 min

Pyszne ciasto i bardzo szybkie do zrobienia. Znika w 5 minut.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 l mleka
    2 paczki krakersów
    3/4 szklanki cukru
    1/2 l śmietany 30%
    10 dag płatków migdałowych
    3 łyżeczki żelatyny
    cukier waniliowy
    masło
    szklanka maki pszennej
    duża łyżka mąki ziemniaczanej
    budyń waniliowy
    jajko
    2 puszki masy krówka
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Migdałowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do 1 i 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną, jajko, budyń wszystko roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka wlać cienkim strumieniem roztrzepane pozostałe składniki. Stale mieszając ugotować budyń i ostudzić. Masło rozetrzeć i dodawać po łyżce budyniu.
  • 2. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubić i połączyć z żelatyną. Na wierzch uprażyć na patelni płatki migdałowe.
  • 3. PRZEŁOŻENIE CIASTA:
    krakersy - masa budyniowa - krakersy - masa krówka - krakersy - śmietana- płatki migdałowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować