MIGDAŁOWIEC

  • wyświetlono: 1566 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszne ciasto i bardzo szybkie do zrobienia. Znika w 5 minut.

agula85
  • 35min

Składniki

1 l mleka
2 paczki krakersów
3/4 szklanki cukru
1/2 l śmietany 30%
10 dag płatków migdałowych
3 łyżeczki żelatyny
cukier waniliowy
masło
szklanka maki pszennej
duża łyżka mąki ziemniaczanej
budyń waniliowy
jajko
2 puszki masy krówka

Sposób przygotowania przepisu:

MIGDAŁOWIEC

  • 1. Do 1 i 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną, jajko, budyń wszystko roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka wlać cienkim strumieniem roztrzepane pozostałe składniki. Stale mieszając ugotować budyń i ostudzić. Masło rozetrzeć i dodawać po łyżce budyniu.
  • 2. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubić i połączyć z żelatyną. Na wierzch uprażyć na patelni płatki migdałowe.
  • 3. PRZEŁOŻENIE CIASTA:
    krakersy - masa budyniowa - krakersy - masa krówka - krakersy - śmietana- płatki migdałowe

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

konkurs_desery

Komentarze

Podobne przepisy

Migdałowiec

Dodane przez: Konto nieaktywne

MIGDAŁOWIEC

Po prostu rozpływa się w ustach!!

ciasto migałowe

Dodane przez: dana181

Migdałowiec

ciasto pełne niespodzianek.

Dodane przez: kasias

Migdałowiec

Ciasto jest smaczne i łatwe w wykonaniu

Migdałowiec z masą krówkową

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Migdałowiec z masą krówkową

Przepis na to ciasto dostałam od...

Migdałowiec wg. Siostry Anastazji

Dodane przez: AnkaFiranka

Migdałowiec (bez pieczenia) wg. Siostry Anastazji

Ciasta nie wymagające pieczenia...

migdałowiec z kajmakiem

Dodane przez: klementynka

migdałowiec z kajmakiem

bardzo słodkie, ale przepyszne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE