Migdałowiec

  • wyświetlono: 560 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Samo rozpływa się w ustach.

  • 45min

Składniki

Składniki na 20 porcji: - 2 szklanki mąki pszennej - 60 dag masła śmietankowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 żółtka - 10 dag migdałów - 3/4 szklanki cukru kryształu - 2 cukry waniliowe - 4 białka - 1 puszka mleka toffi lub krówka

Sposób przygotowania przepisu:

Migdałowiec

  • 1. Wykonanie: 1.Z mąki pszennej, 30 dag masła, proszku i żółtek zagnieść kruche ciasto. Podzielić je na trzy części i każdą wyłożyć na posmarowaną i wyłożoną papierem blaszkę (34cm x 24cm). 2.Do miski wsypujemy cukier kryształ, cukier waniliowy i 4 białka. Miskę stawiamy na garnku z wodą i ubijamy podane składniki na parze aż beza będzie sztywna.Ostygniętą bezę wykładamy na każdy kruchy placek, posypujemy migdałami i pieczemy w temperaturze 170*C,około 30 minut. 3.30 dag masła ubijamy mikserem. Do ubitego masła dodajemy mleko toffi lub krówkę i dobrze ubijamy.Upieczone placki przekładamy przygotowaną masą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

MIGDAŁOWIEC

Dodane przez: aneta85

Migdałowiec

Przepis na ten placek dostałam...

Migdałowiec:)

Dodane przez: Misia1730

Migdałowiec:)

Coś przepysznego dla miłośników...

migdałowiec

Dodane przez: agula85

MIGDAŁOWIEC

Pyszne ciasto i bardzo szybkie...

Migdałowiec z masą krówkową

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Migdałowiec z masą krówkową

Przepis na to ciasto dostałam od...

Migdałowiec wg. Siostry Anastazji

Dodane przez: AnkaFiranka

Migdałowiec (bez pieczenia) wg. Siostry Anastazji

Ciasta nie wymagające pieczenia...

migdałowiec z kajmakiem

Dodane przez: klementynka

migdałowiec z kajmakiem

bardzo słodkie, ale przepyszne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE