MIGDAŁOWIEC

  • wyświetlono: 472 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

połączenia słonych krakersów z pyszną masą budyniową i bitą śmietaną

17157630_1132053380256607_8691225312358500210_o
  • 60min

Składniki

1 litr mleka
2 duże paczki krakersów
3/4 szklanki cukru
1/2 litra śmietany 30%
10 dag płatków migdałowych
3 łyżeczki żelatyny
1 cukier waniliowy
25 dag masła
1 szklanka mąki pszennej
1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru
1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej
1 jajko
1 puszka kajmaku

Sposób przygotowania przepisu:

MIGDAŁOWIEC

  • tak wygląda po skończeniu 1. W połowie mleka rozrobić mąki z budyniami i jajkiem. Resztę mleka zagotować z cukrem i masłem. Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki. Gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje.

    Na dno formy ( 25 cm na 35 cm ) wyłożyć warstwę krakersów, pokryć masą krówkową i kolejną warstwą krakersów. Wyłożyć ciepłą masę budyniową i przykryć ostatnią warstwą krakersów. Schłodzić.

    Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach wrzątku, ostudzić i dodać do śmietany. Masę wyłożyć na ciastka.
    Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, ostudzić i posypać wierzch ciasta.

    Przechowywać w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

MIGDAŁOWIEC

Dodane przez: aneta85

Migdałowiec

Przepis na ten placek dostałam...

Migdałowiec:)

Dodane przez: Misia1730

Migdałowiec:)

Coś przepysznego dla miłośników...

migdałowiec

Dodane przez: agula85

MIGDAŁOWIEC

Pyszne ciasto i bardzo szybkie...

Migdałowiec z masą krówkową

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Migdałowiec z masą krówkową

Przepis na to ciasto dostałam od...

Migdałowiec wg. Siostry Anastazji

Dodane przez: AnkaFiranka

Migdałowiec (bez pieczenia) wg. Siostry Anastazji

Ciasta nie wymagające pieczenia...

migdałowiec z kajmakiem

Dodane przez: klementynka

migdałowiec z kajmakiem

bardzo słodkie, ale przepyszne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE