Migdałowiec

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciasto jest smaczne i łatwe w wykonaniu

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki,
    1 szklanka cukru,
    Mały proszek do pieczenia
    1 szklanka śmietany,
    4 jajka,

    Masa:
    20 Dag masła
    Szklanka cukru
    4 łyżki mleka
    20 Dag płatków migdałów,

Migdałowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę z proszkiem i następnie śmietanę.
    Podpiec w 180-200 C przez 10-15 min.
    Masło rozpuścić z cukrem i mlekiem następnie dodać migdały dobrze je wymieszać rozsmarować na podpieczonym cieście i piec jeszcze 10-15 min.

Porady

Ciasto jest słodkie więc zmniejszam ilość cukru

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy