Migdałowe tiramisu

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny i aromatyczny deser. Tiramisu z płatkami migdałowymi smakuje wybornie i nadaje fajnej chrupkości. Polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 120 g herbatników biszkoptowych
    200 g śmietanki 36%(zimnej)
    125 g mascarpone
    2 łyżki cukru pudru
    4 łyżki płatków migdałowych
    1/2 szkl gorącej wody
    1 łyżka kawy rozpuszczalnej
    1 łyżeczka cukru migdałowego
    kakao do posypania
    oraz: 4 pucharki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Tiramisu

Migdałowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wsypujemy kawę, cukier migdałowy i zalewamy gorącą wodą. Mieszamy i odstawiamy do ostudzenia.
    Zimną śmietankę przelewamy do wysokiej miski, dodajemy cukier puder i miksujemy na sztywno, następnie dodajemy po łyżce mascarpone i ciągle miksujemy.
    Biszkopty przełamujemy na pół. Moczymy krótko w ostudzonym naparze kawy i na dno każdego pucharka wkładamy po dwa kawałki biszkoptów. Na biszkopty nakładamy łyżkę masy mascarpone, na masę posypujemy połową łyżki płatków migdałowych. Układamy kolejne warstwy:namoczone biszkopty, masę mascarpone, pół łyżki płatków migdałowych, namoczone biszkopty, masę mascarpone i posypujemy kakao. Schładzamy tiramisu w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować