Ciastka migdałowe śnieżynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieszamy suche skłądniki:mąkę,sól,proszek i sodę.
Masło ucieramy z cukrem do momentu rozpuszczenia się cukru.Dadajemy jajko,aromat i stopniowo wsypujemy suche skłądniki.Miksujemy do otrzymania zwartej masy.
Dodajemy migdały i startą czekoladę,mieszamy łyżką.
Z ciasta formujemy kulki wielkosci orzecha włoskiego,układamy na blaszce wylozonej papierem do pieczenia.Ciastka urosną dlatego trzeba zachowac odstęp między ciastkami.
Pieczemy w temp 180 stopniach do zrumienienia-ok 15 minut.
Od razu po upieczeniu ciastka wrzucamy do cukru pudru wymieszanego z cynamonem i cukrem waniliowym.Obtaczamy ciastka i odstawiamy do wystygnięcia.
Porady
Składniki na ciastka muszą mieć temperaturę pokojową.Zamiast migdałow mozemy dodac do ciastek orzechy.
Komentarze