Migdałowe pyszotki z czekoladą i przyprawą piernikową

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pieć minut i gotowe.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g siekanych migdałów
    2 łyżki brązowego cukru
    100 g mlecznej czekolady
    20 g masła
    szczypta przyprawy do pierników
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pralinki Czekoladki

Migdałowe pyszotki z czekoladą i przyprawą piernikową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały prażymy z cukrem na złoty kolor. Czekoladę i masło topimy w kąpieli wodnej. Następnie wsypujemy migdały i przyprawy do pierników.
    Powstanie gęsta masą.
    Za pomocą dwóch łyżek formujemy migdałowe pralinki. Układamy je na papierze do pieczenia, a następnie chłodzimy.
    Gotowe:)
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować