migdałowe muffiny z żurawina i migdałowa kruszonką

0 (0 ocen)

  • 40 min

pyszne, szybkie , zdrowe :)

  • 40 min

Składniki:

  • składniki na ok 10-12 muffinów:


    3/4 szklanki mąki
    1 szklanka zmielonych migdałów
    2/3 szklanki suszonej żurawiny
    2 jajka
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki soku jabłkowego
    1/3 szklanki oleju
    1/2 łyżeczki sody
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    kruszonka : po 2 łyżki:
    masła
    płatków migdałowych
    brązowego cukru
    mąki



Migdałowe muffiny z żurawina i migdałowa kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. z masła, maki , płatków migdałowych i cukru brązowego zagnieść kruszonkę.
    w jednej misce wymieszać sypkie składniki ( make, cukier , mielone migdały, żurawinę, sodę i proszek).
    w drugiej misce wymieszać płynne ( jajka, sok, olej) .
    sypkie składniki przesypać do miski z płynnymi, energicznie wymieszać. powstałą masą wypełnić ( do 3/4 wysokości) foremki do muffinów. na wierzchu ułożyć kawałki kruszonki . piec ok 25 minut w temp 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy