Migdałowe ciasto z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto migdałowe;
Margarynę roztapiamy i studzimy.
Białka ubijamy.
Dodajemy kolejno cukier oraz żółtka.
Pod koniec ubijania wsypujemy obie mąki wymieszane z proszkiem i tarte migały.
Wlewamy roztopioną margarynę.
Przelewamy do blaszki 28 x 32 cm i pieczemy 30 minut w temp 180 stopni.
Ciasto po przestudzeniu kroimy na dwa równe blaty.
Sernik:
Białka ubijamy z połową cukru przeznaczonego do sernika.
Miksujemy miękką margarynę z resztą cukru i kolejno dodajemy żółtka. Ciągle miksując dokładamy ser, a pod koniec wsypujemy mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia.
Masę przelewamy do tej samej blaszki co piekliśmy ciasto migdałowe i pieczemy 45 minut w temp 180 stopni.
Masa :
Ucieramy masło z cukrem,a następnie dodajemy serek homogenizowany.
Na jeden blat ciasta wykładamy 3 łyżki dżemy brzoskwiniowego oraz połowę masy z serkiem homo.
Przykrywamy sernikiem.
Smarujemy go także dżemem, a następnie wykładamy resztę masy.
Przykrywamy drugim blatem ciasta migdałowego.
Wierzch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Chłodzimy 2 godziny w lodówce.
Komentarze