Migdałowe ciastka wytłaczane

0 (0 ocen)

Pierwszy raz jadłam je u teściowej. Gdy zaczęłam je jeśc, nie mogłam skończyc!

Składniki:

  • 25 dkg mąki
    2 żółtka
    20 dkg masła
    10 dkg migdałów
    8 dkg cukru pudru
    1 op. cukru waniliowego

    Dodatkowo :
    cukier puder

Migdałowe ciastka wytłaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały pokroić i rozdrobnić
  • 2. Do miski dodać wszystkie składniki na ciastka, i wymieszać.
  • image-1pd3co1 3. Ciasto nakładac do foremek i układać je na blaszce.
    Piec 15 minut w 180 stopniach (góra-dół)
  • 4. Ciastka wyciągać z foremek, delikatnie ostudzić i obtaczać w cukrze-pudrze

Komentarze

Podobne przepisy