Pyszne puszyste ciacho migdałowo czekoladowe. Nie oderwiecie się od niego. Wszelkie biszkopty na mące mogą się schować. Jest obłędne, chrupiące, rozpływa się w ustach :-)
(średnia 5 z 7 głosów)
Pyszne chrupiące ciastka bezglutenowe z migdałów. Ciastka są bez cukru, ale można go dodać. Jest to wersja dietetyczna ale można ją wzbogacić o dowolny słodzik, miód, cukier. Do ciastek wykorzystałam mąkę migdałową którą otrzymałam jako produkt uboczny jak robiłam mleko migdałowe. Wystarczy pulpę z migdałów mocno odcisnąć, ułożyć na papierze do pieczenia na blaszce i suszyć w piekarniku przy temperaturze 100 stopni kilka godzin. Mąkę wykorzystuje też do klopsików jak robię.
Jedne z moich ukochanych babeczek. Tym razem w wersji bezglutenowej ;)
Komentarze