Migdałowe babeczki z kremem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Mąkę, cukier, posiekane z margaryną/masłem oraz zmielone migdały i żółtka zagniatamy na gładkie ciasto, zawijamy w folię i wkładamy na 2 godziny do lodówki. Ciastem wylepiamy foremki na babeczki i pieczemy je około 20 minut w 180 stopniach C. Gdy trochę przestygną wykładamy je na metalową kratkę.
2.Krem:
Wiórki blendujemy do momentu uzyskania kremowej konsystencji (około 5 minut). Do musu kokosowego dodajemy Malibu.
3.Na mleku gotujemy gęsty budyń. Do ugotowanego gorącego budyniu kruszymy czekoladę. Mieszamy do jej rozpuszczenia. Budyń odstawiamy do ostygnięcia.
4.Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po łyżce mus kokosowy. Następnie dodajemy przestudzony budyń również po łyżce.
5.Wystudzone babeczki za pomocą rękawa cukierniczego napełniamy kremem. Ozdabiamy wedle uznania ja ozdobiłam fiołkami oraz wiórkami kokosowymi.
Porady
Po upieczeniu babeczki zostawiamy w foremkach, aż trochę ostygną. Wyjmujemy z foremek ciepłe. Gorące ciasto jest jest zbyt kruche natomiast zupełnie zimne mogłoby się nie odkleić od foremek.
Komentarze