Migdałowa jaglanka z bananem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna i zdrowa jaglanka. Doskonała na śniadanie czy podwieczorek. Serdecznie polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 ml ugotowanej kaszy jaglanej
    5 namoczonych we wrzątku daktyli
    łyżeczka masła migdałowego
    mały banan
    szczypta cynamonu
    ziarenka do posypania
    łyżka dowolnej konfitury ( u mnie truskawkowa)

Migdałowa jaglanka z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną do miękkości kaszę i banana blenduję z daktylami i masłem migdałowym na mus. Dodaję szczyptę cynamonu. Ponownie mieszam.

    Do słoiczka wykładam połowę jaglanki, przekładam ją warstwa musu i przykrywam pozostałą kaszą.

    Posypuję ziarenkami.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy