Miętowy kuskus z cukinią i fetą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna sałatka z kaszy kuskus o smaku miętowo limonkowym

  • 20 min

Składniki:

  • 300 g cukinii
    2 łyżki oliwy
    1 ząbek czosnku
    1/2 łyżeczki skórki z limonki
    150 ml bulionu jarzynowego lub drobiowego
    1 łyżka soku z limonki
    150 g kuskusu
    1/3 szklanki listków mięty
    100 g sera feta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Miętowy kuskus z cukinią i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyć, nie obierać, zetrzeć na tarce o większych oczkach. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy razem ze startym czosnkiem, podsmażyć 1 minutę, włożyć cukinię i smażyć przez około 5 - 7 minut, co jakiś czas mieszając, aż cukinia zmięknie i delikatnie się podsmaży. Doprawić skórką cytrynową, solą, pieprzem i smażyć jeszcze przez 1 minutę.
    W garnku zagotować bulion razem z sokiem z limony. Odstawić z ognia, wsypać kuskus i wymieszać. Przykryć i zostawić na 5 minut do namoczenia. Zdjąć pokrywę i wymieszać kuskus widelcem, dodać cukinię, w razie potrzeby doprawić solą i pierzem, wymieszać. Przed podaniem połączyć z miętą oraz pokruszonym serem feta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Feta Kuskus Limonka Mięta Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować