Miętowy Halibut

0 (0 ocen)

  • 45 min

Soczysty,rozpływający się w ustach Halibut ma świetny posmak mięty i pieprzu.Polecam :-)

  • 45 min

Składniki:

  • Halibut (u mnie 150g na osobę)
    8 łodyżek mięta (świeża)
    1 łyżka oliwa
    sol ziołowa,pieprz kolorowy (wg.uznania)
    1 plaster cytryny

Miętowy halibut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Miętowy Halibut 1. Rybę myjemy-osuszamy ręcznikiem papierowym,przekładamy do miski.Łodyżki mięty płuczemy i osuszamy. Porwaną lub pokrojoną na mniejsze kawałki wkładamy do blendera wraz z łyżką oliwy-blenderujemy.Następnie rybę solimy i pieprzymy oraz wcieramy w nią miętę wymieszaną razem z oliwą.Całość kropimy cytryną i odstawiamy do lodówki na minimum 1h.Po tym czasie wykładamy halibuta do żaroodpornego naczynia,nakrywamy folią aluminiową.Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i wkładamy całość na 25 minut.Wyciągamy i możemy podawać...

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy