MIĘTOWY FILET Z GRILLA Z OSTRYM SOSEM CHILLI

0 (0 ocen)

Bardzo soczysty,aromatyczny i delikatny w smaku filet.Polecam:)

Składniki:

  • 2 filety podwójne z piersi kurczaka
    MARYNATA

    3 łyżki sosu sojowego
    3 łyżki oleju
    3 łyżki ostrego sosu słodkiego chilli
    3 łyżki pokrojonych listków melisy cytrynowej
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki dżemu brzoskwiniowego
    100 ml słodkiej śmietany 18%
    sól, pieprz do smaku.

Miętowy filet z grilla z ostrym sosem chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.




    Filet umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,przekroić wzdłuż na połowę, usunąć błonki,lekko rozbić z dwóch stron. Przygotować marynatę.



  • miętowy filet z grilla z ostrym sosem chilli 2. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i zamoczyć w niej pokrojone filety. Marynować przynajmniej 3 godz. Najlepiej jest jednak przygotować mięso dzień wcześniej,będzie smaczniejsze.
  • miętowy filet z grilla z ostrym sosem chilli 3. Grillować po 15 min z każdej strony do lekkiego zrumienienia się i wysmażenia składników marynaty

Porady

Jeśli przygotujemy sobie już mięso a nie dopisze pogoda na grillowanie ,możemy opiec na ruszcie w piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy