Miętowe Szaleństwo

5 (161 ocen)

  • 30 min

To Ciasto jest bardzo orzeżwiające i smaczne

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki

    Na masę miętową:

    - 600 ml słodkiej kremówki,
    - 400 g pastylków miętowych,
    - 5 łyżeczek żelatyny,
    - 2 łyżki cukru


    Na masę z bitej śmietany:

    - 400 ml kremówki,
    - 1 "Śnieżka",
    - 3 łyżeczki żelatyn

    2 paczki galaretki (o smaku agrestu)
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Miętowe szaleństwo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa miętowa: Kremówkę z pastylkami zagotować (ciagle mieszając). Włożyć do lodówki na 24h. Następnego dnia sztywno ubić, dodać rozpuszczoną żelatynę z cukrem w 1/2 szklanki wody i wylać na biszkopt.
  • 2. Masa z bitej śmietany: Kremówkę i "Śnieżkę" ubić, żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i dodać do kremówki. Wylać na stężałą masę miętową.
  • 3. Rozrobic Galaretke wedłuk insrukcji na tyle opakowania . tężejącą galaretke wylac na ciasto i włożyćdo loduwki

Porady

Ciasto Po wykonaniu wstawic do loduwki na 24 h i Po Wyjęciu Udekorować startą czekoladą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować