Miętowe pierogi z truskawkami i rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Będąca u nas kuzynka z Ameryki była miło nimi zaskoczona. Truskawki i rabarbar jej smakował, ale ciasto miętowe zrobiło na niej duże wrażenie. Bardzo dokładnie liczy kalorie, śmietana czy obsmażanie na masełku nie wchodziło w role.Już zapowiedziała że przy następnej wizycie chętnie ich skosztuje.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Nadzienie;
    1 kg.truskawek
    4 łodygi rabarbaru
    3 łyżki cukru trzcinowego
    cukier waniliowy
    2 łyżki bułki tartej
    Ciasto;
    3 szkl. mąki
    1 szkl. gorącego mleka
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka suszonej mięty
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Miętowe pierogi z truskawkami i rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Miętowe pierogi z truskawkami 1. Przygotuj składniki na nadzienie. Rabarbar oczyść,truskawki oszypułkuj. Umyj. Owoce zasyp cukrem i podduś aż część soku odparuje.Dodaj cukier waniliowy oraz bułkę tartą.Wymieszaj.Wystudź.
  • Miętowe pierogi z truskawkami 2. Do mąki dodaj mleko, olej,sól i mięte.Zagnieć ciasto.
  • Miętowe pierogi z truskawkami 3. Ciasto wałkuj i wycinaj koła. Nakładaj farsz. Lep pierogi. Wrzucaj do wrzącej wody i gotuj aż pierogi wypłyną.
  • Miętowe pierogi z truskawkami 4. Ja jem ciepłe z wody, a mąż woli smażone na masełku.

Porady

Jeśli ktoś nie lubi mięty to nie dodawać jej do ciasta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować